Important short question and answer-Poetry of Earth

Keats mindblowing sonnet-Poetry of Earth

SHORT QUESTIONS AND ANSWERS 

IMPORTANT SHORT QUESTIONS AND ANSWERS FROM KEATS POE PETRY OF EARTH  FOR CLASS 12 {HIGHER SECONDARY ] STUDENTS

IMPORTANT SHORT QUESTIONS AND ANSWERS FROM KEATS POE PETRY OF EARTH  FOR CLASS 12 {HIGHER SECONDARY ] STUDENTS
The Poetry of Earth

answer in Keats mindblowing sonnet

1] what does the ‘poetry’ symbolize in the poem “ Poetry of Earth”?

 

Answer: In Keats’ mindblowing sonnet, “The Poetry of Earth” “poetry” represents the music of life.

 

2] Who is hiding in the cooling trees?

 

Answer; In Keats’ mindblowing sonnet, “The Poetry of Earth Summer birds hide in cool trees.

 

3] What will run from hedge to hedge?

 

Answer: The grasshopper’s voice will move from hedge to hedge.

 

4]…about the new-mown mead”- What is meant by the phrase ‘new-mown mead’?

 

Answer: The term ‘new ‘new-mown mead’ refers to freshly cut grass ground.

 

5] who takes the lead in summer luxury?

 

Answer: In Keats’ mindblowing sonnet, “The Poetry of Earth, Grasshopper takes the lead.

 

6] What does the expression ‘summer luxury’ mean?

 

Answer: The phrase ‘summer luxury’ refers to summer fun.

7]Where does the cricket song come from?

 

Answer: In the poem “Poems of the World”, the song of Cricket leaves the stove on one winter night.

 

8] Who rests at ease?

Answer: In Keats’ poem “The Poetry of Earth”, Grasshopper is relaxed under pleasant weeds.

9]Where does the grasshopper rest in the summer?

 

Answer: The Grasshopper rests comfortably under beautiful summer weeds

10]. What can one feel on a cold winter night?

 

Ans: – On one cold winter night one can hear a beautiful Cricket song near the stove.

11]: ‘…a voice will run .’— Whose voice is being spoken of here?

Answers: – This refers to the grasshopper’s voice.

12] What seasons are shown in Poem?

 

Answers: – The seasons featured in the  Poem are summer and winter.

13]  Where do all birds rest in the hot summer?

 

Answers: – All birds rest in cooling trees.

14] When does Cricket lead World music?

 

Answers: – Cricket leads World music in winter.

15]: Where did Cricket come from in one winter night?

 

Ans: – One winter night Cricket makes a pleasant sound from the fireplace.

16] What does Keats celebrate in the poem?

 

Answer: – Poet Keats celebrates world music in this poem.

17] What kind of poem is ‘The Poetry of Earth’?

 

Answer: – “Poems of the World” is an Italian sonnet .

18] What period does the Grasshopper represent?

 

Answers: – The grasshopper represents summer.

19] what does the summer stand for in the poem?

 

Answers: In the poem,” summer” stands for youth.

20]  Why do the voices of the grasshopper and the cricket follow each other?

Ans: The voices of the grasshopper and the cricket follow each other. in order to prove that music never ends.

questions and answers OF POETRY OF EARTH for H.S

2021 Suggestion For Higher Secondary English: It’s Not as Difficult as You Think

Covid Awareness program _A report for students

 

Leave a Reply