21 Meetups About Questions And Answers Of O Henry ‘ S Jimmy Valentine Of Class 11/ You Should Attend
1. কারাগারে জিমি ভ্যালন্টইন কত দিন ছিল?
Ans:জিমি কারাগারে প্রায় দশ মাস ছিল।
2 . what was the original term of imprisonment of jimmy.?
Ans: The original term of imprisonment of Jimmy Valentine was for four years.
২.জিমির কারাদণ্ডের আসল মেয়াদটি কী ছিল ..?
Ans জিমি ভ্যালেন্টাইনের কারাবাসের আসল
3.How many months did Jimmy want to live in jail?
Ans: Jimmy wanted to live in jail for only three months.
৩. জিমি কয় মাস কারাগারে থাকতে চেয়েছিল ?.
উত্তর: জিমি তিন মাস ধরে কারাগারে থাকতে চেয়েছিল।
4.What was Jimmy doing when the guard came to call him?
Ans: Jimmy was stitching the uppers of the shoe in the prison shoe shop.
৪.গার্ড যখন তাকে ডাকতে আসে তখন জিমি কী
উত্তর: জিমি কারাগারের জুতোর দোকানে জুতার উপরের অংশগুলি সেলাই করছিল।
5.Who pardoned Jimmy?
Ans The governor pardoned Jimmy Valentine
. ৫. জিমিকে কে ক্ষমা করে দিয়েছে?
উত্তর গভর্নর জিমি ভ্যালেন্টাইনকে ক্ষমা করেছিলেন।
6.What was the name of the guard?
Ans: The name of the guard was Cronin.
রক্ষীর নাম কি ছিল?
উত্তর: প্রহরীটির নাম ক্রোনিন।
7.What did the warden handed Jimmy over
Ans: The Warden handed Jimmy over a pardoned letter Signed by the governor.
The. ওয়ার্ডেন কি জিমিকে
উত্তর: গভর্নর স্বাক্ষরিত ক্ষমা চিঠির উপর থিও
8.To whom did Jimmy meet first after his release from jail?
Ans: Jimmy met first to his friend, Mike Dolan after his release from jail.
৮. কারাগার থেকে মুক্তি পাওয়ার পরে জিমি কার সাথে প্রথম সাক্ষাত করেছিলেন?
উত্তর: জিমি জেল থেকে মুক্তি পাওয়ার পরে তার বন্ধু মাইক ডোলানের সাথে প্রথম দেখা হয়েছিল।
9.what did the clerk give Jimmy after his release?
Ans: The clerk gave a railroad ticket, a cigar, and five-dollar to Jimmy after his release for his rehabilitation.
9. মুক্তির পরে জিমিকে clerk কী দিয়েছিল?
উত্তর: কেরানি তার পুনর্বাসনের জন্য মুক্তির পরে জিমিকে একটি রেল রোডের টিকিট, একটি সিগার এবং পাঁচ ডলার দিয়েছিলেন।
10.What was the no of Jimmy Valentine during his imprisonment .?
Ans -During his imprisonment, Jimmy’s Number was 9762.
10. কারাবাসের সময় জিমি ভ্যালেন্টাইন no ছিল?
উত্তর–তার কারাবাসের সময়, জিমির সংখ্যা ছিল 9762।
11.what did Jimmy do after his release from jail?
Ans: Jimmy enjoyed the freedom after his release with broiled chicken and white wine and an expensive cigar.
১১. জেল থেকে মুক্তি পাওয়ার পরে জিমি কী করেছিল?
উত্তর: জিমি তার মুক্তির পরে ব্রাইলড চিকেন এবং সাদা ওয়াইন এবং একটি দামী সিগার দিয়ে স্বাধীনতা উপভোগ করেছিলেন।
12.How much did the tools of Jimmy cost?
The tools of Jimmy cost over nine hundred dollars.
12. জিমির সরঞ্জামগুলির দাম কত?
জিমির সরঞ্জামগুলির দাম নয় শতাধিক ডলার।
13.What did the suitcase of Jimmy contain?
Ans: The suitcase of Jimmy contained drills, punches, braces, jimmies, clamps, and augers. Moreover, there were two or three novelties invented by Jimmy himself.
১৩. জিমির স্যুটকেসে কী ছিল?
উত্তর: জিমির স্যুটকেসে ড্রিলস, পাঞ্চ, ধনুর্বন্ধনী, জিমি, ক্ল্যাম্পস অ্যাবড আউগার রয়েছে। তদুপরি, জিমি নিজেই আবিষ্কার করেছিলেন দুটি বা তিনটি অভিনবত্ব।
14.Where did Jimmy meet first Miss Annabel?
Ans: Jimmy valentine met Annabel in front of the Elmore Bank.
14. কোথায় জিমি প্রথম মিস আনাবেলের সাথে
উত্তর: জিমি ভ্যালেন্টাইন এলমোর ব্যাংকের সামনে আনাবেলের সাথে দেখা করেছিলেন।
15.What was the reaction of Jimmy Valentine when he met first Annabel
Ans: When Jimmy met Annabel first in front of the Elmore Bank, he forgot what he was and became a new man. The writer here has given the example of the phoenix to show his change.
15. জিমি ভ্যালেন্টাইন যখন প্রথম আনাবেলের
উত্তর: জিমি যখন আনোবেলের সাথে এলমোর ব্যাঙ্কের সামনে প্রথম দেখা হয়েছিল, তখন তিনি কী ছিলেন তা ভুলে গিয়ে নতুন মানুষ হয়েছিলেন।
 লেখক, এখানে তার পরিবর্তনগুলি দেখানোর জন্য ফিনিক্সের উদাহরণ দিয়েছেন।
16.Who was the investor in the story Jimmy Valentine?
Ans: Ben Price, the renowned detective, was the investigator in Jimmy Valentine.
16. জিমি ভ্যালেন্টাইন গল্পের detective কে ছিলেন?
উত্তর: প্রখ্যাত গোয়েন্দা বেন প্রাইস ছিলেন জিমি ভ্যালেন্টাইনে তদন্তকারী।
17.In which hotel, Jimmy engaged a room?
Ans: Jimmy engaged a room in a hotel named Planters hotel.
18. How old was Agatha who got trapped inside the vault?
Ans: Agatha who got trapped inside the vault,, was five years old.
18. খিলানের ভিতরে আটকা পড়া আগাথার বয়স
উত্তর: আগল্টা যিনি ভল্টের ভিতরে আটকা পড়েছিলেন। তার বয়স পাঁচ বছর।,
 
19.To whom did Jimmy write letter in st louis? 
Ans: Jimmy wrote to his friend, Paul in st Louis.
19. জিমি কে লুইতে চিঠি লিখেছিলেন?
উত্তর: জিমি তার বন্ধু পলকে সেন্ট লুইতে লিখেছি।
20.Why did Jimmy ask his friend to wait at sully’s
Ans: Jimmy asked him to wait because Jimmy
20. কেন জিমি তার বন্ধুকে বুধবার রাতে সুলির জাগায় অপেক্ষা করতে বলেছিল?
21.Who was locked inside the vault?
AnsMay’s sister,Agatha was locked inside the vault.
21. ভল্টের ভিতরে কে তালাবদ্ধ ছিল?
Questions solutions of the short story –Hearts and Hands of O Henry / Treasure trove
O. Henry -Hearts and hands Questions and answers [Treasure Trove]what is the name of the train where does it go ? where was the last stop? The name of the train…
Treasure trove /questions and answers from Bangle sellers -BY SAROJINI NAIDU
Questions and answers from Bangle seller Bangle sellers are we who bear Our shining loads to the temple fair… Who will buy these delicate, bright Rainbow-tinted circles of light? Lustrous tokens…
The proposal -long answer type extra important questions and answers for class 12 and 10 students
The Proposal Questions and answers Justify the title of the play proposal proposal' is a one-act play written by Anton Chekhov which portrays 19th century’s social and economic features of Russia. The…
Important Short questionsand answers On Shall I Compare Thee To aSummer’s Day
William Shakespeare ------Shall I Compare Thee To a Summer's Day ( Sonnet no 18)Short questions and answers 1)What is meant by " summer's lease"? Ans:The phrase 'smmers' lease suggests a very short…
How to write informal letter step by step/ types of informal letters /format informal letters
The difference between Informal and formal letter The difference between a formal and an informal letter is stated as ---- The official note or letter is the unofficial book It…
Short question and answer of Meeting at Night/ very important for class 11 students
Short Answer type questionsMeeting at NightRobert Browning 1]How long is the sea scented beach? Ans; The sea scented beach which was crossed by the lover, is one mile long.2)Where does…
How hobby helps us? Do you know?
How Hobby Helps usA Hobby Can HelpHaving a hobby can help you to relax and reduce stress. We know that stress can cause many other physical and mental problems. Learn…



